De belangrijkste kenmerken van LED spots


Hoewel LED verlichtingstechnologie al heel lang bestaat, zijn de kosten de laatste tijd niet gedaald. Ze zijn momenteel betrouwbaar genoeg om een ​​aanzienlijke stijging in populariteit te ervaren. LED spots bieden eigenschappen zoals energie-efficiëntie om aan praktisch alle vermogensdoelstellingen te voldoen, terwijl ze betaalbaar en milieubewust zijn.

Light-emitting diodes, oftewel LED lampen, zijn solid-state verlichtingsopties die halfgeleiders gebruiken om stroom in licht om te zetten. Dit suggereert dat LED lampen geen delicate glazen bol nodig hebben zoals gewone lampen.

De volgende blog gaat over de eigenschappen van LED spots.

Kenmerken van LED spots

Vroeger was de gloeilamp de enige lichtbron in huis. Vanwege hun slechte effectiviteit zijn ze gestaag van de markt verdwenen. Als gevolg hiervan werden ter vervanging halogeen- en spaarlampen geïntroduceerd. Deze waren iets efficiënter, maar hadden een aantal extra nadelen.

Dankzij de ontwikkeling van LED technologie is er een moderne en betrouwbare lichtbron op de markt gekomen.

Laag stroomverbruik

LED lampen bieden een lichtopbrengst van ongeveer 80 tot 100 lm/W (lumen per watt). Sommige sterke LED panelen kunnen zelfs meer dan 300 lm/W produceren. De maximale output van halogeenverlichting is 12 lm/W. Het energieverbruik is met 7-10 keer gedaald als gevolg van de uitstekende efficiëntie van de LED technologie.

Een LED lamp die slechts 12 tot 16 watt nodig heeft, kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​100 watt-lamp van een retro-plafondlamp te vervangen. Bij gebruik in huis kan dit leiden tot aanzienlijke jaarlijkse besparingen op de energiekosten.

Geen risico op brandwonden

LED lampen zijn efficiënter dan gloeilampen, die minder restwarmte produceren. Deze mogen nooit worden gehanteerd, omdat ze tijdens gebruik extreem heet worden. Verbranden is geen probleem omdat LED lampen vaak met de hand worden verwarmd. Een LED vloerlamp bijvoorbeeld maakt het eenvoudig om hem te verplaatsen terwijl hij aan is.

Wees voorzichtig, want er zijn een paar uitzonderingen: er zitten een paar krachtige maar ongelooflijk kleine LED lampjes in. Vanwege het ontwerp mag slechts een beperkt percentage van hun koeloppervlak worden gebruikt om warmteverlies op te vangen. Daarom is het, ondanks de LED technologie, niet aan te raden deze lampen aan te raken terwijl ze in gebruik zijn.

Ten slotte

Er is veel gebeurd toen LED verlichting een kast nauwelijks kon verlichten. Aangezien de meest recente generatie lampen helderder, veerkrachtiger en milieuvriendelijker is dan voorheen, worden ze nu in veel huishoudens en bedrijven gezien als een levensvatbare verlichtingsoplossing.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De tuinarchitectuur instellen met tuinlampen

Waarom zou u ledverlichting van vooraanstaande leveranciers kopen?

Alles begrijpen over ijspegelverlichting buiten